Varstvo podatkov

Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani nam je zelo pomembna.

Za varstvo podatkov te spletne strani je odgovorno podjetje NEON, Zlatka Berko s. p..

Podjetju NEON, Zlatka Berko s. p. pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.

[1.] Varnost podatkov

[1.1] Podjetje NEON, Zlatka Berko s. p. vaše podatke med drugim ščiti pred izgubo, zlorabo ali nepooblaščenim dostopom. V primeru, da bi prišlo do kršitve varstva vaših osebnih podatkov, ki predvidoma pomenijo veliko tveganje za vaše pravice in svoboščine, vas bomo o tem nemudoma in po možnosti v 72 urah obvestili.

[1.2] Upoštevajte, da ste sami odgovorni za varno hrambo in varovanje tajnosti svojih uporabniških podatkov ali gesel, ki so vam bila predana ali posredovana.

[2.] Uporaba s strani mladoletnih oseb

[2.1] Treba je opozoriti, da lahko vse obdelave osebnih podatkov uporabljajo izključno osebe, ki so dopolnile 15 let. Uporaba sistemov in orodij in s tem povezana obdelava podatkov uporabnikom pod to starostno mejo nista dovoljeni brez odobritve staršev/skrbnikov. Če bi kljub temu prišlo do takšne obdelave podatkov, jo bomo ustavili takoj, ko izvemo zanjo.

[3.] Zbiranje in obdelava osebnih podatkov

[3.1] Podatki, ki jih posredujete vi

Osebne podatke obdelujemo samo v skladu z veljavnimi določili glede varstva podatkov. Ko si z nami dopisujete ali na naši spletni strani izpolnite obrazec s podatki, se strinjate, da se podatki, ki jih navedete v posameznem obrazcu, obdelujejo za spodaj opisane namene (glejte točki [5.] in [6.]).

[3.2.] Podatki, ki jih zbiramo mi

Ko obiščete našo spletno stran, so osebni podatki tehnično samodejno zajeti na podlagi piškotkov. Več informacij o piškotkih, ki se uporabljajo na naši spletni strani, najdete pod točko [7.] ter na naši strani o piškotkih.

[4.] Partnerji

Podjetje NEON, Zlatka Berko s. p. podatkov ne posreduje tretjim osebam, npr. podjetjem, ki se ukvarjajo z zbiranjem naslovov, ali podjetjem, ki izvajajo direktno oglaševanje.

[5.] Obdelava podatkov, za katero ni potrebna privolitev

Podrobne informacije o obdelavi podatkov, za katero ni potrebna privolitev, najdete v naslednjem seznamu.

Splošni kontaktni obrazec
Kontaktni obrazec: Ko oddate posamezni kontaktni obrazec, se obdelajo vaši osebni podatki
Namen: odgovor na vaše sporočilo
Utemeljitev: Upravičeno zanimanje za obdelavo in zanesljiv odziv na vaše sporočilo
Čas hrambe: 10 let
*Natančna podatkovna polja: vaše ime in e-mail naslov

Spletna trgovina 
V spletni trgovini lahko naročite izdelke. Ko oddate obrazec za naročilo, se obdelajo vaši osebni podatki.
Namen: Izvedba naročila, prodaje izdelkov
Utemeljitev: izvrševanje naročila oz. pogodbe na vašo zahtevo
Čas hrambe: 10 let
*Natančna podatkovna polja: Ime, priimek, naslov, telefonska številka in e-mail naslov

[6.] Obdelave podatkov, za katere je potrebna privolitev

Podjetje NEON, Zlatka Berko s. p. obdeluje osebne podatke, navedene v točki [3.], za naslednje namene:

Prijava na e-novice

Podatki, ki se navedejo pri vsaki prijavi se uporabijo samo za pošiljanje e-novic. Za pošiljanje e-novic uporabljamo e-poštni naslov, ki ga navedete, in v nadaljevanju potrebujemo vašo potrditev, da se kot lastnik e-poštnega naslova strinjate s prejemanjem (t. i. dvojna privolitev). Prejemanje e-novic lahko kadar koli prekličete prek za to predvidene možnosti odjave v e-novicah.

Namen: pošiljanje informacij o dogodkih, zanimivostih in akcijskih ponudbah
Utemeljitev: privolitev
Čas hrambe: dokler se pošiljajo e-novice in ne pride do preklica.
*Natančna podatkovna polja: e-mail naslov

[7.] Piškotki in vtičniki za družabna omrežja

[7.1] Podatke zajemamo samodejno z uporabo piškotkov. Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

[7.2] Več informacij o piškotkih, ki se uporabljajo na naši strani o piškotkih.

[8.] Pravice posameznikov

V zvezi z obdelavo podatkov lahko uveljavljate naslednje pravice, ki vam pripadajo:

[8.1] Pravica do informiranosti: zahtevate lahko potrdilo o tem, ali in v kakšnem obsegu se obdelujejo vaši osebni podatki.

[8.2] Pravica do popravka: če so vaši osebni podatki, ki jih obdelujemo, nepopolni ali nepravilni, lahko kadar koli zahtevate, da jih popravimo oz. dopolnimo.

[8.3] Pravica do izbrisa: izbris svojih osebnih podatkov lahko zahtevate, če je namen, za katerega so bili zajeti, izpolnjen, če je prišlo do nezakonite obdelave, če obdelava nesorazmerno posega v vaše upravičene interese zaščite osebnih podatkov ali če je bila za obdelavo podatkov potrebna privolitev, ki ste jo preklicali. Pri tem je treba upoštevati, da lahko obstajajo razlogi, zaradi katerih takojšen izbris vaših podatkov ni možen, npr. zakonsko določene obveznosti hrambe podatkov, tekoči postopki, uveljavljanje, izvajanje ali obramba pravnih zahtevkov itd.

[8.4] Pravica do pritožbe: če menite, da pri obdelavi vaših podatkov nismo upoštevali slovenske ali evropske zakonodaje o varstvu podatkov in smo s tem kršili vaše pravice, vas prosimo, da se obrnete na nas, da lahko razjasnimo morebitna vprašanja. Seveda imate tudi pravico, da se pritožite pri slovenskem pristojnem organu za varstvo podatkov oz. pri evropskem nadzornem organu.

Te pravice lahko uveljavljate neposredno pri podjetju NEON, Zlatka Berko s. p. z obvestilom na e-poštni naslov zlatkazivljenje@siol.net.

[9.] Kontaktni podatki

NEON, Zlatka Berko s. p.
Plečnikova ulica 3
2000 Maribor
zlatkazivljenje@siol.net